KARATE  KIDS  PAGINA

Waarom Karate goed is voor Kinderen

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over “Normen“ en “Waarden”. 

Wanneer je vraagt aan de jeugd wat deze woorden inhouden dan moeten ze toch even goed nadenken wat nu de werkelijke betekenis is van deze woorden. Wanneer zij de woorden hebben omschreven wil het nog niet zeggen dat zij de woorden om kunnen zetten in daden.  

Helaas worden wij in deze multiculturele samenleving te vaak geconfronteerd met Geweld.  Schelden, pesten, vechten is aan het doorslaan naar het extreme. Zelfs zover dat de leerkrachten en leerlingen niet meer veilig zijn op hun eigen vertrouwde school. Wapenbezit en zelfs wapengebruik zijn, onder de jeugd, op vele scholen normaal. Natuurlijk keurt iedereen dat af, maar de harde waarheid bewijst dat er wel degelijk een hardere vorm van geweld aan het ontstaan is. Er zijn vele onderzoeken gaande naar het ontstaan van dit fenomeen, maar hoe houd je nu zoiets tegen of beperk je het geweld tot het minimale. 

Normen en Waarden behoren wij mee te krijgen van onze ouders c.q. opvoeders, maar eindigt in vele gevallen bij de voordeur. Stoer, Cool, Vet moet je zijn anders tel je niet mee en val je buiten de groep en dan ben je toch vaak een ongewild slachtoffer.   Normen en Waarden bij brengen gaat verder dan alleen bij de ouders c.q. opvoeders. De gehele maatschappij is verantwoordelijk voor het bewust maken van deze normen en waarden, zodat respect, verdraagzaamheid, liefde en begrip weer onder de mensen gaat leven.

Zo draagt ook Karate dojo UMO zijn steentje bij.   Karate staat bekend als een vechtsport en jammer genoeg is het woord “vecht” sport een negatief beladen woord. Het tegendeel is juist waar.   Door deze eeuwen oude sport te beoefenen wordt men juist bewust van het respect voor je mede sporter. De discipline die karate met zich meebrengt kan men toepassen op het verdere leven in deze harde maatschappij. Door de intensieve trainingen wordt niet alleen het lichaam conditioneel sterk gemaakt, maar ook de geest blijft helder. Er wordt geleerd hoe om te gaan met geweld, niet door het te stimuleren, maar juist door het geweld te beheersen en te ontwijken.  

Karate staat voor * Sportief*  Discipline* Zelfvertrouwen* en  * Respect *
Hoe knoop ik mijn band
Hoe vouw ik mijn karate-gi
Groet ceremonie
Hand en Schop technieken
© Copyright WJKA THE NETHERLANDS